logo Transfersstrijken.nl  TRANSFERSSTRIJKEN.NL

Nieuw ScanNCut 840 van Brother
De zeer complete hobbyplotter ScanNCut van Brother biedt veel mogelijkheden in het snijden van afbeeldingen, maar kan deze ook scannen en snijden.

Wil je onze nieuwsbrief met nieuws en aanbiedingen ontvangen?
Meld je dan hier aan!

Nu ook op Facebook

    


Facebook Transfersstrijken Transfersstrijken

Dark Laser


Dark Laser is transferpapier voor een laserprinter en voor een donkere ondergrond. Dark Laser is geschikt voor alle gangbare textielsoorten. Het materiaal is tot 40°C wasbaar, bij voorkeur met de hand wassen. Gebruik nooit vloeibaar wasmiddel, wasverzachter of bleekmiddel. Doe de kleding niet in de wasdroger en laat het materiaal nooit chemisch reinigen!


Gebruiksaanwijzing

  • printen voor transferpapierDe afbeelding normaal printen. Niet in spiegelbeeld! Knip de afbeelding uit. Randen komen als witte rand op het shirt!
  • De temperatuurinstelling van de pers is belangrijk om een goed resultaat te bereiken. Voor Dark Laser is een constante temperatuur van 200°C gewenst. Laat de pers goed op temperatuur komen.
  • Zorg dat het te bedrukken materiaal glad ligt. Pers het eventueel eerst om resterend vocht te laten verdampen en om vouwen onder de transfers te voorkomen.
  • drager vooraf verwijderenDe drager (papierlaag) verwijderen.
  • Leg de transfers op het te bedrukken materiaal met de afbeelding naar boven en dek deze af met een teflonvel of bakpapier met daarop 5 vellen normaal papier. Verwijder het bakpapier pas na afkoelen van de transfer om plakken te voorkomen.
  • De tijd van het persen moet goed zijn. Voor Dark Laser dient u 40-60 seconden voor een gelijkmatige heel hoge druk te zorgen. Pers niet te lang om verkleuring van de stof te voorkomen.
  • Voor Dark Laser is een zo hoog mogelijke druk bij het persen nodig. Bij een te lage druk kunnen vooral de zwarte kleuren doorlopen.
  • Laat het materiaal 24 uur rusten voor de eerste keer wassen. Was en strijk altijd met de binnenkant buiten.